۲۱ راه برای درس خوندن موثر!
۲۱ راه برای درس خوندن موثر!
چکیده این مطلب : دونستن استراتژی‌های موثر برای مطالعه خودتون کلید موفقیت در دوران تحصیل شما دانش‌آموزان و دانشجویان هست و به پروژه‌ها و ارائه‌های شغلی بعد از فارغ‌التحصیلی‌تون هم کمک خواهد کرد. پیدا کردن نکات مطالعه‌ای که برای شما بهترین کارایی رو دارند، در زمان و انرژی شما صرفه‌جویی کرده و بهترین نتایج رو براتون به ارمغان میاره.
۲۱ راه برای درس خوندن موثر!

امتحانات نهایی و پایان ترم یکی از چالش‌برانگیزترین جنبه‌های تجربه یادگیریه. وقتی که به امتحانات نهایی نزدیک می‌شیم چیزهای زیادی برای یادگیری، سازماندهی و یادآوری وجود داره. نکات مطالعه زیر می‌تونه به کاهش استرس و افزایش معدل شما کمک کنه:

*همه تکنیک های یادگیری برای همه یادگیرنده ها کار نمی‌کنن، بنابراین مهمه که بفهمید شما چه نوع یادگیرنده‌ای هستید. شما می‌تونید:

یک یادگیرنده بصری باشید که ترجیح می‌ده با دیدن اطلاعات مطالعه کنه.
یک یادگیرنده شنیداری باشید که ترجیح می‌ده هنگام مطالعه به اطلاعات گوش بده.
یک یادگیرنده حرکتی باشید که یادگیری عملی رو دوست داره، مثل شرکت در فعالیت‌ها یا حل مسائل واقعی.
وقتی نوع یادگیرنده خود رو پیدا کردید، می‌تونید آزمایش کنید تا بفهمید کدوم تکنیک یادگیری برای شما بهتر کار می‌کنه.

1.    از زمان کلاس به بهترین نحو استفاده کنید

تمام جلسات کلاس رو شرکت کنید، به سخنرانی‌ها توجه کنید و یادداشت‌برداری کنید،‌ البته یه طوری که بعداً بتونید اون‌ها رو بفهمید.

اگر تو یه کلاس آنلاین شرکت می‌کنید، حتماً نیازهای فنی مثل اتصال اینترنت و داشتن تجهیزات مورد نیاز مثل لپ‌تاپ و هدفون رو بررسی کنید.

«یادداشت‌برداری خوب یعنی شما در طول کلاس توجه بیشتری می‌کنید»، اولیور، دانشجوی بین‌المللی چینی در دانشگاه کانزاس میگه: «وقتی برای امتحان آماده می‌شوید، این واقعا مفید خواهد بود.» و اگه چیزی براتون روشن نیست، دستتون رو بلند کنید و بپرسید یا یه گوشه بنویسید تا بعد از کلاس با استاد یا دستیار استاد (که به اون‌ها TA-Teaching Assistant هم میگن) پیگیری کنید.

 

2.    با همکلاسی‌هاتون درس بخونید

علاوه بر اینکه چندتا دوست جدید پیدا می‌کنید، گروه شدن بررای درس خوندن یه راه مفید و جذاب برای مرور امتحاناست. همکاری با هم به ایجاد عادت های مطالعه خوب، افزایش همکاری تو پروژه‌های گروهی و تقویت اعتماد به نفستون هم کمک می‌کنه. «یک شریک پیدا کنید تا یادداشت‌هایتان رو مقایسه کنید»، اولیور اضافه می‌کنه: «شما می‌توانید با هم کار کنید، مطالعه کنید، به هم کمک کنید و همدیگر رو به بهتر شدن تشویق کنید.»

البته یه نکته خیلی مهم اینه که وقتی با دوستات دور هم جمع میشید همچنان در مورد موضوعات مرتبط با درس صحبت کنید و متمرکز بمونید!

 

3.    ساعت‌های اداری رو سفت بچسب!

اگه یه بخشی رو متوجه نمیشی یا یاد نمی‌گیری،‌استادت به راحتی میتونه بهت کمک کنه. در اکثر دانشگاه ها اساتید ساعت‌های اداری رو در دفتر یا کلاس خودشون هستن و میتونید بهشون مراجعه کنید یا حتی سوالاتتون رو برای استاد ایمیل کنید تا بهتون پاسخ بده یا بهتون بگه کجا و در چه زمانی می‌تونید ازشون کمک بگیرید.

4. Flashcard بسازید

ممکنه نوشتن نکات، مفاهیم و تعاریف مهم روی فلش کارت هم برای شما مفید باشه. همچنین اونا بهتون اجازه میدن بدون کمک دیگران از خودتون سوال کنید و تست بگیرید.

 

5.    یه مکان مناسب برای مطالعه پیدا کنید

برخی از افراد سکوت کامل کتابخانه ها رو دوست دارند، در حالی که برخی از هیجان یه کافه شلوغ بیشتر لذت می‌برن. بهترین محیط مطالعه برای شما جاییه که بیشترین بهره‌وری رو دارید، بنابراین چند مکان رو امتحان کنید تا ببینید کدومش براتون از همه بهتر کار می‌کنه.

 

6.    چند موضوع یا درس رو در یک روز بخون

صرف زمان زیاد روی یک موضوع می‌تونه تمرکز شما رو کاهش بده. یکی از نکات مهم آماده‌سازی برای امتحانات پایانی اینه که حتی هر ۳۰ دقیقه یک بار موضوعتون رو عوض کنید تا از خستگی و کسلی حین یادگیری جلوگیری کنید.

 

7.    زود و مرتب مطالعه کنید

طبق اصل «نمودار فراموشی ابینگهاوس»، ما ۷۵% از آنچه که یاد گرفتیم رو در ۲۴ ساعت اولیه فراموش می‌کنیم. مرور هر مطلب یا مفهوم یک روز بعد از کلاس به شما کمک می‌کنه تا بتونید ون رو بهتر درک کنید و به خاطر بسپرید.

 

8.    برنامه ریزی کنید

برنامه مطالعه‌تون رو با شناسایی اهداف و نوشتن اون‌ها طراحی کنید. این کار به شما کمک می‌کنه از اهمال کاری جلوگیری کنید و اهدافتون رو پیگیری کنید.

 

9.    مفاهیم رو پیاده سازی کنید

روی مهم‌ترین بخش های کلاس یا جزوه ای که دارید می‌خونید تمرکز کنید و مطالب رو خلاصه کنید. بعد کلمات و مفاهیم کلیدی رو هایلایت کنید. اگر طرفدار نوت برداری سنتی نیستید، سعی کنید اونا رو به نمودارها، نقشه‌های ذهنی یا چارچوب‌ها تبدیل کنید.

 

 

10. یک معلم خصوصی پیدا کنید

معلم های خصوصی در اکثر آموزشگاه ها (مدرسه یا دانشگاه) حاضر هستن و شما می‌تونید در صورت نیاز به واحد آموزش یا دفتر مرکزی اطلاع بدید تا جلسه های خصوصی رو به تعداد مورد نیاز براتون هماهنگ کنن و بتونید مطالبی که درک سخت تری در کلاس اصلی براتون داشته رو با تمرکز بهتری یاد بگیرید.

 

11. روی درک مطلب تمرکز کنید

حفظ کردن در اصل یعنی پیدا کردن راه‌هایی برای به یاد آوردن و تکرار نکات. اما درک به معنی عمیق‌تر بودن و حتی توانایی به کار بردن اون اطلاعات در موقعیت های مختلفه،‌ پس چیزی که واضحه اینه که درک کردن مطالب میتونه اتفاق بسیار مفیدتری برای شما هم در امتحانات و هم در کاربرد زندگی آینده باشه.

 

12.  کلاس مرور رو شرکت کنید

اگر استاد یا دستیار استاد شما یه جلسه مرور قبل از امتحان براتون میذاره، حتماً شرکت کنید. اینجا جاییه که می‌تونید اطلاعات خیلی مهمی درباره فرمت امتحان و موضوعات کلیدی که باید روی اونا تمرکز کنید، یاد بگیرید.

نکته: امتحانات نهایی و میان‌ترم نسبت به کارهای کلاسی، مقالات و آزمون‌ها معمولاً تأثیر زیادی بر میانگین نهایی شما دارن.

 

13. متمرکز بمونید

یکی از روش های افزایش تمرکز ذهن شما می‌تونه دوری از تلفن همراه و دوستانتون باشه. موزیک بی‌کلام یا هدفون‌های نویزکنسلینگ هم می‌تونن باعث کاهش افکار و صداهای مزاحم بشن.  هم‌چنین توصیه میشه موقع مطالعه موبایلتون رو در حالت پرواز بذارید.

 

14. استراحت کنید

به مغز و بدنتون فرصتی بدید تا تجدید قوا کنن و بتونید با انرژی و تمرکز عالی به درک بهتر مطالب برسید. استفاده از تکنیک پومودورو، که شامل جلسات ۲۵ دقیقه‌ای مطالعه با ۵ تا ۱۰ دقیقه استراحت هست، می‌تونه به شدت بهره‌وری رو افزایش بده.

نکته: ورزش هرچند سبک جریان خون رو به مغز افزایش می‌ده که می‌تونه انرژی و درک بهتری به شما بده.

 

 

15. از خودتون خوب مراقبت کنید

اینکه برای صرفه جویی در زمان و تامین انرژی غذاهای نا سالم و فور مثل فست فود هارو در سیستم غذاییتون زیاد کنید اصلا فکر خوبی نیست. به جاش، یک رژیم غذایی متعادل از «غذاهای مغزی» مثل میوه‌ها و سبزیجات تازه و پروتئین و چربی‌های سالم رو حتما در کنار وعده های اصلی داشته باشید.

 

16. آرامش رو فدا نکنید

فشرده‌خوانی همه مطالب در چند روز باقی‌مونده و نزدیک به امتحان میتونه منجر به خستگی و اضطراب بسیار مخربی بشه. مفاهیم رو تقسیم کنید و در مراحل مختلف مرور کنید تا اطلاعات انباشته رو به درک واقعی تبدیل کنید.

 

17. به رویکرد صحیح توجه کنید

انواع مختلف امتحانات دانشگاهی یا مدارس نیاز به رویکردهای مختلف دارن،‌یعنی ممکنه یک متد مطالعه برای همه امتحاناتتون بهترین نباشه. امتحانات چند گزینه‌ای روی تعریف‌ها و مفاهیم تمرکز می‌کنن و سوالات تشریحی نیاز به این دارن که نشون بدید به درک چه مفهومی از مطالب رسیدید.

 

18. به دیگران درس بدید

توضیح مفاهیم به یه دوست یا همکلاسی راه خوبی برای اینه که مطمئن بشید مطلب رو یاد گرفتید و البته به دوستتون هم کمک می‌کنید!

 

19. با کلمات بازی کنید

تقسیم مطالب دوره به بخش‌های کوتاه‌تر و هم چنین ایجاد رمز ها، عبارت های کلیدی، قافیه‌ها یا استعاره‌ها می‌تونه راهی مفید و جذاب برای حفظ مفاهیم باشه.

 

20. خودتون رو تست کنید

وقتی فرمت امتحان رو می‌دونید، سعی کنید یه امتحان تمرینی برای خوتون طرح کنید. این کار به شما کمک می‌کنه مطالب رو عمیق‌تر درک کنید و نقاط ضعف رو مستقیم به دست بیارید تا روشون کار کنید.

 

 

21. به خودتون جایزه بدید

عادت‌های خوب، زمان، تلاش و ثبات نیاز دارند! به خودتون استراحت‌ها و جوایز کوچیک بدید تا بتونید ادامه بدید. اسنک‌های سالم، پیاده‌روی‌های کوتاه لذتبخش یا حتی یک قسمت از برنامه تلویزیونی مورد علاقه‌تون می‌تونه به شما حسابی انگیزه بده.

دونستن استراتژی‌های موثر مطالعه خودتون کلید موفقیت در دوران تحصیل شماست و به پروژه‌ها و ارائه‌های شغلی بعد از فارغ‌التحصیلی‌تون هم کمک خواهد کرد. پیدا کردن نکات مطالعه‌ای که برای شما بهترین کارایی رو دارند، در زمان و انرژی شما صرفه‌جویی کرده و بهترین نتایج رو براتون به ارمغان میاره.

تیم تحقیقاتی و مقاله نویسی سایت دکتر میثم رنجبر تیم تحقیقاتی و مقاله نویسی سایت دکتر میثم رنجبر
دیدگاه

برای شرکت در بخش نظرات باید در سایت دکتر میثم رنجبر ثبت نام کنید. ثبت نام در سایت دکتر میثم رنجبر رایگان است و کمتر از ۳۰ ثانیه زمان می برد.

ورود به سایت ثبت نام

instagram telegram aparat