تاثیر نمره در انتخاب رشته نهم
تاثیر نمره در انتخاب رشته نهم
چکیده این مطلب : در این مقاله به تحلیل تأثیر نمرات دانش‌آموزان در پایه نهم بر فرآیند انتخاب رشته‌های تحصیلی در دبیرستان پرداخته شده و نحوه تأثیر آن بر تصمیم‌گیری‌های آتی بررسی می‌شود.
تاثیر نمره در انتخاب رشته نهم

سلام! امروز قراره اطلاعات جالبی رو‌بهت بگم مثلا اینکه انتخاب رشته تحصیلی و پایه نهم به دهم اهمیت زیادی داره و از تصمیم های مهم برای  دانش آموزاست و همینطور میخوایم درباره ی تاثیر نمره در انتخاب رشته نهم صحبت کنیم. انتخاب رشته تحصیلی تو آینده و شغل دانش آموزا هم بی شک تاثیر گذاره و تعیین کننده مسیر تحصیلی اوناست. انتخاب مسیر تحصیلی درست میتونه باعث انگیزه و علاقه بیشتر در دانش آموزا بشه و از هدر رفتن  وقتشون جلوگیری کنه.

حالا امروز در این مقاله میخوام در مورد تاثیر نمره در انتخاب رشته نهم صحبت کنم و تاثیر نمرات هر رشته تحصیلی را جداگونه براتون توضیح بدم و در آخر نحوه محاسبه نمره برای انتخاب رشته را توضیح بدم. اگه دوست دارید در مورد تاثیر نمره در انتخاب رشته بدونید پس این مقاله را تا آخر مطالعه کنید باشه؟

 

تاثیر نمره در انتخاب رشته نهم

 

اهمیت اطلاع از تاثیر نمرات در انتخاب رشته نهم چیه؟

 

تاثیر نمرات هفتم و هشتم و نمرات نوبت اول در انتخاب رشته اهمیت زیادی داره اونقدری که همه دانش آموزان  در زمان انتخاب رشته باید به اون توجه کنن. برای انتخاب رشته نهم به دهم دانش آموزا باید حدنصاب نمرات لازم را بدست بیارن تا بتونن به تحصیل ادامه بدن. تاثیر نمره در انتخاب رشته نهم به این شکل هست که اگه دانش آموزی حد نصاب نمرات لازم را از انواع درس ها برای ورود به رشته مورد نظرش به دست نیورد، نمیتونه در رشته مورد نظرش تحصیل کنه.

تو همچین شرایطی دانش آموز به ناچار باید در رشته دیگه ای تحصیل کنه که حتی ممکنه به اون علاقه ای نداشته باشه و مسیر درستی براش نباشه. اما اگه به رشته تحصیلی خاصی علاقه داشته باشه مثلا به رشته ریاضی یا فیزیک علاقه داشته باشه، تاثیر نمره در انتخاب رشته نهم رو میدونه از حدنصاب نمرات اگاهی پیدا می کنه و می تونه تلاش کنه که در این رشته تحصیل کنه و بتونه وارد این رشته بشه.

 

تاثیر نمره در انتخاب رشته نهم

 

در مورد تاثیر نمره در انتخاب رشته نهم به دهم هم بهتون بگم که تاثیر نمرات هفتم و هشتم در انتخاب رشته و تاثیر نمرات نوبت اول با تاثیر نمرات نوبت دوم با هم متفاوتن. در حقیقت، ضرایب درس های ارائه شده در پایه هفتم و هشتم با ضرایب درس های نوبت اول و نوبت دوم با هم دیگه فرق می کنن. خلاصه که در نتیجه ی همه ی حرفام باید بگم که همه ی دانش آموزا باید برای ادامه تحصیل تو هر کدوم از رشته های تحصیلی، حداقل میانگین نمره را در درس های تخصصی پایه هفتم و هشتم با ضریب یک و دروس تخصصی پایه نهم با ضریب سه را دریافت کنن.

 

تاثیر نمره در انتخاب رشته نهم به دهم

 

تاثیر نمرات در انتخاب رشته ریاضی

 

برای انتخاب رشته در رشته ریاضی فیزیک مجموع نمرات یه دانش آموز در درس های ریاضی و علوم در پایه هفتم، هشتم و نهم بدون ضریب باید حداقل ۴۲ باشه. همینطور حداقل نمره ۱۴ را هم باید داشته باشه و نمره ریاضی حداقل ۱۴ و نمره علوم حداقل ۱۳ باید باشه. البته که در بعضی از شهر ها با توجه به سهمیه هایی که وجود داره و رقابت بالا ممکنه که معدل به بالای ۱۸ هم برسه و تاثیر نمره در انتخاب رشته نهم متفاوت باشه.

 

تاثیر نمرات در انتخاب رشته تجربی

 

برای انتخاب رشته در رشته تجربی دانش آموزا در درس های ریاضی و علوم متوسطه اول بدون ضریب کمتر از ۴۲ نباید باشه. معدل حداقل باید ۱۴ باشه و نمره ریاضی حداقل ۱۳ و نمره علوم حداقل باید ۱۴ باشه. اما با توجه به سهمیه ها و رقابت ها، در بعضی از شهر ها ممکنه دانش آموزا با معدل بالای ۱۹ و حتی ۲۰ بتونن در رشته تجربی تحصیل کنن. به نظرت تو جز این دسته افراد هستی؟؟

 

تاثیر نمره در انتخاب رشته نهم

 

تاثیر نمرات در انتخاب رشته انسانی

 

برای انتخاب رشته در رشته علوم انسانی، مجموع نمرات متوسطه اول دانش آموزان در درس های زبان و ادبیات فارسی، عربی و مطالعات اجتماعی بدون ضریب حداقل ۴۲ باید باشه. حداقل معدل باید ۱۴ باشه و نمره در درس عربی ۱۲ و درس مطالعات ۱۳ و درس ادبیات فارسی ۱۴ باشه که ممکنه به حداقل نمره ۱۷ در درس هایی که بهتون گفتم تغییر کنه و برای اونا تاثیر نمره در انتخاب رشته نهم متفاوت باشه.

 

تاثیر نمرات در انتخاب رشته معارف و علوم اسلامی

 

برای پذیرش در رشته معارف و علوم اسلامی مجموع نمرات دانش آموزان در دروس زبان و ادبیات فارسی، مطالعات اجتماعی و عربی در سه پایه هفتم، هشتم و نهم بدون ضریب حداقل باید ۴۲ باشه. حداقل نمره برای این دروس در سه سال تحصیلی در درس زبان عربی ۱۳ و در درس ادبیات فارسی ۱۲ و معدل کل هم حداقل ۱۴ باید باشه.

 

تاثیر نمره در انتخاب رشته نهم

 

تاثیر نمرات در انتخاب رشته فنی و حرفه ای

 

به عنوان یه دانش آموز، برای انتخاب رشته و پذیرش در رشته فنی و حرفه ای حداقل نمره ۱۲ را برای درس های کار و فناوری و هنر باید به دست بیارین و تاثیر نمره در انتخاب رشته نهم رو جدی بگیرین. در درس علوم و ریاضی و حرفه و فن حداقل نمره ۱۰ باید باشه. حداقل معدل برای ورود به رشته فنی و حرفه ای ۱۲ هست که مجموع نمرات کسب شده در سه پایه تحصیلی متوسطه اول در سه درس ریاضی، علوم و حرفه و فن بدون ضریب حداقل ۳۰ باید باشه.

 

تاثیر نمرات در انتخاب رشته کارودانش

 

برای انتخاب رشته در رشته کارودانش دانش آموزان باید حداقل معدل کل آن ها بالای ۱۲ باشه. مجموع سه نمره در درس های ریاضی، کار و فناوری و هنر در دوره متوسطه اول بدون ضریب باید حداقل ۳۶ باشه. حداقل نمره برای درس های کار و فناوری و هنر ۱۲ و برای درس های ریاضی و علوم حداقل نمره ۱۰ باید باشه.

 

تاثیر نمره در انتخاب رشته نهم

 

ایا معدل هفتم و هشتم در انتخاب رشته نهم تاثیر دارد

 

 بچه ها یه چیز جالب اینکه معدل هفتم و هشتم در انتخاب رشته تاثیر داره و دانش آموزا باید قبل از تحصیل در پایه دهم و انتخاب رشته به آن توجه کنن و این تاثیر نمره در امتخاب رشته نهم را نشون میده. همینطور که تنها معدل هفتم و هشتم تاثیر گذار نیست و باید به تاثیر معدل سال های هفتم، هشتم و نهم در نوبت های اول و دوم و نمرات سال های هفتم، هشتم و نهم هم توجه کنین و همینطور ضرایبی که برای معدل سال ها و نمرات هر درس تعیین شده.

تاثیر نمرات هفتم و هشتم‌ و تاثیر نمرات نوبت اول و دوم در انتخاب رشته نهم با ضرایب متفاوتی انجام میشه. انتخاب رشته برای ورود به متوسطه دوم مهمه و برای همین تاثیر زیادی در آینده و مسیر تحصیلی دانش آموزا داره.

 

ایا نمرات نوبت اول در انتخاب رشته نهم تاثیر دارد

 

معدل و نمرات نوبت اول به طور مستقیم در انتخاب رشته تاثیری نداره ولی این دو مورد می تونن به عنوان یکی از عوامل اثر گذار در پرونده تحصیلیتون حساب بشن و تاثیر نمره در انتخاب رشته نهم رو به نمایش بذارن. در فرایند انتخاب رشته میانگین نمرات پایه ی هفتم، هشتم و نهم در درس های مرتبط با رشته انتخابی در نظر گرفته میشه و نمرات نوبت اول در نمرات نهایی بیشتر تاثیر گذاره و به اون توجه میشه.

 

برای انتخاب رشته نمره پایانی مهمه یا نوبت دوم

 

تاثیر معدل در انتخاب رشته نهم باید از طریق ضرایب مشخص بشه و معدل کل کتبی نهایی تاثیر بیشتری در انتخاب رشته نهم به دهم داره. در حقیقت هر چی بیشتر به معدل دوره های آخر نزدیک بشید اهمیت و تاثیر نمره در انتخاب رشته نهم بیشتر میشه. به ترتیب اهمیت نمرات نوبت دوم سال نهم و نمرات نوبت اول سال نهم قرار دارن و بعد از اون هم نمرات درس های شاخص در رشته های مورد نظر در پایه های هفتم و هشتم بررسی میشن.

 

نمرات لازم برای انتخاب رشته در پایه نهم متوسطه

 

انتخاب رشته نهم به دهم از عامل های موثر برای گزینش رشته، نمرات دانش آموزان و فرم هدایت تحصیلیه. برای ورود به متوسطه دوم و دبیرستان رشته های علوم نظری که شامل رشته ریاضی فیزیک، رشته علوم تجربی، رشته علوم انسانی، رشته علوم و معارف اسلامی و رشته های فنی و حرفه ای که شامل شاخه های صنعت، خدمات، هنر، کشاورزی و رشته های کار و دانش که شامل شاخه های صنعت، کشاورزی، خدمات و هنر هست که دانش آموزا باید یکی از این رشته ها را انتخاب کنن و در اون تحصیل کنن.

شرایط تحصیل در هر رشته با توجه به حداقل نمراتی که لازم است دانش آموزان کسب کنن متفاوته و تاثیر نمره در انتخاب رشته نهم مهمه و در قسمت پایین هم من  براتون حداقل نمرات لازم برای ورود به هر رشته را بررسی می کنم و کامل توضیح میدم.

 

●       نمرات لازم برای انتخاب رشته ریاضی فیزیک

برای تحصیل در این رشته باید این نمرات را کسب کنین: مجموع نمرات دروس ریاضی و علوم در پایه تحصیلی متوسطه اول نباید کمتر از ۴۲ باشه. نمرات دروس ریاضی و علوم در سه پایه هفتم، هشتم و نهم با ضریب ۳ محاسبه میشه. حداقل معدل لازم برای انتخاب این رشته معدل بالای ۱۴ هست.

 

●       نمرات لازم برای انتخاب رشته علوم تجربی

برای تحصیل در رشته علوم تجربی این نمرات را باید بدست بیارین: مجموع نمرات دروس ریاضی و علوم در سه پایه هفتم، هشتم و نهم نباید کمتر از ۴۲ باشه. در سه سال متوسطه اول نمرات درس ریاضی و علوم با ضریب ۳ محاسبه میشه و حداقل معدل ۱۴ را شما به عنوان زبان آموز برای ورود به این رشته باید کسب کنین.

 

●       نمرات لازم برای انتخاب رشته علوم انسانی

دانش آموزا برای انتخاب این رشته باید این نمرات را به دست بیارن: مجموع نمرات دروس عربی با ضریب ۲، مطالعات اجتماعی با ضریب ۳، زبان و ادبیات فارسی با ضریب ۴ در سه پایه هفتم، هشتم و نهم نباید کمتر از ۴۲ باشه. حداقل معدل لازم برای ورود به این رشته معدل بالای ۱۴ هست که دانش آموزا باید کسب کنن و تاثیر نمره در انتخاب رشته نهم را درک کنن.

 

●       نمرات لازم برای انتخاب رشته علوم و معارف اسلامی

برای تحصیل رشته علوم و معارف اسلامی، این نمرات باید کسب بشه: حداقل نمره ی میانگین لازم در سه پایه هفتم، هشتم و نهم در درس معارف اسلامی ۱۴، عربی ۱۳ و ادبیات فارسی ۱۲ هست. حداقل معدل لازم برای ورود به این رشته و انتخاب آن معدل بالای ۱۴ هست که دانش آموزان باید کسب کنن.

 

●       نمرات لازم برای انتخاب شاخه تحصیلی فنی و حرفه ای

برای تحصیل در رشته فنی و حرفه ای باید دانش آموزان این نمرات را به دست بیارن تا بتونن در این رشته تحصیل کنن: مجموع نمرات دروس ریاضی، علوم و حرفه و فن در سه پایه تحصیلی بدون ضریب کمتر از ۳۰ باشه، حداقل نمره ی درس ریاضی در سه پایه نباید کمتر از ۱۰ باشه و معدل لازم برای ورود به این رشته معدل بالای ۱۲ هست.

 

●       نمرات لازم برای انتخاب شاخه تحصیلی کار و دانش

 برای تحصیل در رشته کار و دانش باید این نمرات را به دست بیارید تا بتونین در این رشته تحصیل کنین و این تاثیر نمره در انتخاب رشته نهم رو نشون میده، مجموع نمره های ریاضی و کار و فناوری در متوسطه اول در سه پایه تحصیلی نباید کمتر از ۳۶ باشه. نمره ی درس ریاضی با ضریب ۲ و نمره ی درس کار و فناوری با ضریب ۳ در سه پایه هفتم، هشتم و نهم محاسبه میشه. مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته کار و دانش باید حداقل ۱۸۰ باشه و حداقل معدل لازم برای انتخاب رشته کار و دانش کسب معدل بالای ۱۲ هست.

 

روش محاسبه نمره در انتخاب رشته نهم

 

نمرات دانش آموزان با ضرایب اختصاصی برای پایه های تحصیلی در دوره متوسطه اول محاسبه میشه که برای محاسبه نمرات در انتخاب رشته باید نمره برگه ی امتحانی خرداد ماه را در نظر بگیرین تا تاثیر نمره در انتخاب رشته نهم درک کنید.

 

  • نمره کسب شده در هر درسی در پایه هفتم با ضریب ۱
  • نمره کسب شده در هر درسی در پایه هشتم با ضریب ۱
  • نمره کسب شده در هر درسی در پایه نهم با ضریب ۳

مثلا اگر یه دانش آموز در درس ریاضی نمرات پایین را به دست بیاره، چطور نمره اون محاسبه میشه؟

  • ریاضی سال هفتم ۱۴
  • ریاضی سال هشتم ۱۶
  • ریاضی سال نهم ۱۰

 

اول نمراتی که بدست‌ اوردیم را در ضریب هایی که گفتم ضرب می کنیم و بعد با هم جمع می کنیم و نتیجه را بر ۵ تقسیم می کنیم.

نمرات به ترتیب ۳۰.۱۶،۱۴ میشه و مجموع این اعداد که ۶۰ می شود را بر ۵ تقسیم می کنیم و نتیجه ۱۲ میشه.

همین روند محاسبه را برای هر درسی میتونیم انجام بدیم و طبق اون و فرم هدایت تحصیلی، به عنوان دانش آموز می تونیم انتخاب رشته کنیم.

 

جمع بندی

 

در این نوشته در مورد تاثیر نمرات پایه هفتم، هشتم، نهم و نمرات نوبت اول و دوم در انتخاب رشته براتون صحبت کردم که هر دانش آموزی برای انتخاب رشته باید بدونه و در زمان انتخاب رشته باید به اون توجه کنه. همینطور اگر دوست دارین در مورد نحوه محاسبه نمرات بدونین هم در این مقاله برای شما قرار دادم که به کارتون بیاد.

تیم تحقیقاتی و مقاله نویسی سایت دکتر میثم رنجبر تیم تحقیقاتی و مقاله نویسی سایت دکتر میثم رنجبر
دیدگاه

برای شرکت در بخش نظرات باید در سایت دکتر میثم رنجبر ثبت نام کنید. ثبت نام در سایت دکتر میثم رنجبر رایگان است و کمتر از ۳۰ ثانیه زمان می برد.

ورود به سایت ثبت نام

instagram telegram aparat